FACULTATEA DE ARHITECTURA

Sesiunea: Septembrie 2002
Proba: Desen
Durata probei 4 1/2 ore

Imaginati o cladire cu destinatia de locuinta care se inscrie intr-un club cu muchia de 10 metri. Din acest volum, considerat a fi maxim, se pot elimina parti de forme geometrice simple prin decupaje sau retrageri partiale de la fetele cubului, astfel ca imaginile rezultate sa fie in concordanta cu functiunea mentionata.

Se vor desena pe un format paginat vertical, cu eticheta in stanga sus :

  1. Cele patru fatade si vederea de sus a cladirii. Scara 1:100 ( 1m = 1 cm )
  2. O vedere perspectiva a volumului ( piesa principala a lucrarii ), la nivelul ochiului ( h = 1,60 m ), cuprinzand doua fatade, dintre care una cu intrarea.

Toate piesele desenate vor fi in creion ( grafit), valorate pentru a sugera materialitatea si spatialitatea obiectului propus (suprafete pline, suprafete vitrate, umbre, lumini, reflexe etc.).

Criterii de apreciere :

  1. Respectarea datelor temei
  2. Reprezentare corecta
  3. Concordanta dintre piesele desenate
  4. Capacitatea creativa si coerenta formala a compozitiei
  5. Expresivitatea artistica a reprezentarii.

Lucrare de concurs

FACULTATEA DE URBANISM

Sectiile: Urbanism si Arhitectura peisagera
Sesiunea: Septembrie 2002
Proba: Desen
Durata probei 5 ore

Pe un teren cu dimensiunile in plan de 65 x 45 metri, care prezinta o denivelare de 7 metri pe directia laturii de 65 de metri, se vor amplasa volumele indicate in desenul alaturat astfel incat sa rezulte un spatiu de tip piata urbana, situat ca element terminal sau de parcurs al unui traseu (circulatie pietonala). Inaltimea cladirilor indicate in plan este cuprinsa intre minim 6 metri si maxim 15 metri. Este permis ca obiectul punctual sa aiba o inaltime de pana la 30 metri. Terenul va fi amenajat (modelat) cu platforme orizontale legate intre ele cu planuri inclinate sau trepte.

Pentru intregirea ansamblului se vor adauga in mod obligatoriu:

Pot fi adaugate si alte elemente de ambianta.

Modalitatea de prezentare:

Stiind ca volumele date in plan sunt indicate prin sectiune la nivelul parterului la scara 1:500 (1 metru = 2 mm) se cere sa se deseneze cu umbre si lumini (creion negru - grafit) urmatoarele piese:

Elementele de anturaj (vegetatie, relief, luciu de apa etc.) vor fi reprezentate la libera alegere - naturalist sau schematizat sub forma unor corpuri geometrice simple.

NOTA: ESTE OBLIGATORIE UTILIZAREA O SINGURA DATA A TUTUROR VOLUMELOR INDICATE IN PLAN. DESENELE VOR FI PAGINATE CONFORM SCHEMEI DATE.

Lucrare de concurs

FACULTATEA DE ARHITECTURA

Sectiile: Design Interior si Design de Produs

Sesiunea: Septembrie 2002
Proba: Desen
Durata probei 5 ore

Imaginati interiorul unei camere de copil (5 - 7 ani) care cuprinde locul de dormit, de depozitare, de joaca etc. Deasemenea, propuneti un obiect de joaca realizat din lemn, ce se afla in acest spatiu. Acest obiect este compus din volume geometrice simple (fixe si / sau mobile) si nu trebuie sa depaseasca dimensiunile: 60 x 80 x 120 cm (orientarea dimensiunilor pe cele trei axe este la alegere).

Se cere:

  1. Perspectiva interioara a camerei, imagine ce va contine in prim plan jucaria propusa (prezentare alb - negru, creion grafit).
  2. Axonometria izometrica ortogonala (1 cm din axonometrie corespunde la 5 cm din realitate) conform axelor date mai jos - prezentare color.

NOTA: Lucrarea va fi paginata vertical, cu eticheta in stanga sus.

Lucrare de concurs

COLEGIUL DE ARHITECTURA SI URBANISM

SECTIILE ARHITECTURA CLADIRILOR SI URBANISM

Sesiunea: Septembrie 2002
Proba: Desen
Durata probei 3 ore

Se dau in planul orizontal XOY trei cercuri dispuse astfel :

Se precizaza ca : cercul cu R = 12 cm este cercul mare al unei emisfere strapunsa de o gaura cilindrica circulara cu diametrul de 12 cm avand aceeasi axa cu emisfera, cercul cu R = 8 cm este baza unui con circular drept cu inaltimea de 10 cm, iar cercul R = 4 cm este baza unui con circular drept cu inatimea de 8 cm.

Se cere desenarea axonometriei ortogonale izometrice a celor trei corpuri geometrice, cu valoarea in creion negru (grafit), considerand ca sunt confectionate din ghips. Unitatea axonometrica pe cele trei axe este de 1 cm pentru 1 cm din natura.

Lucrare de concurs

SECTIILE ARHITECTURA DE INTERIOR SI RESTAURARE

Sesiunea: Septembrie 2002
Proba: Desen
Durata probei 3 ore

Se cere reprezentarea capitelului doric de pe soclu.

Se va urmari corecta punere in pagina, respectarea proportiilor, a perspectivei si valoarea in creion negru (grafit) pentru exprimarea volumului si a texturii sale (ipsos).

Formatul hartiei 50 x 70 cm, paginare pe verticala (cu eticheta stanga sus).

Lucrare de concurs