miercuri 23 mai 2018 ora 13:00, fosta sală de judecată
Mesaj de la arh. Mircea Stănculescu:
Multumesc, multumesc tuturor celor care m-au onorat cu vizitarea expozitiei de arhitectura din octombrie 2017.
Pe caietul de „ganduri” o parte dintre studentii care au venit la expozitie si-au exprimat in scris opinia despre aceasta si in acelasi timp adeziunea pentru metoda de lucru. pe langa cuvintele lor elogioase si admirative la adresa autorilor proiectelor expuse, Carlos Ott / Mircea Stanculescu, dorinta de-a beneficia de aparate de taiat polistiren, prin implicarea conducerii universitatii, este in mod frecvent mentionata.
In lunile care au trecut de atunci m-am straduit sa fac eu insumi „primul pas” in directia dorita de studenti. Am reusit sa realizez 8 taietoare de polistiren cu fir vertical pe care le voi oferi, gratuit, anumitor grupe de studenti.
Criteriul alegerii acestora raspunde unei initiative de atunci a rectorului arh. Marian Moiceanu. Apreciind ca expozitia transmite un puternic mesaj privind succesul metodei de lucru cu machete de studiu din polistiren in activitatea de proiectare, acesta a sugerat ca in cadrul unor „workshopuri” studentii sa vina pe grupe impreuna cu profesorii lor de atelier.
Au raspuns initiativei Rectorului urmatorii profesori: Mariana Croitoru, Elena Dusoiu, Tiberiu Florescu, Liviu Ianasi, andrei mitrea, Marian Moiceanu, Emil Barbu Popescu si… o studenta: Ioana Capota.
Studentii indrumati profesional de acestia vor fi beneficiarii celor 8 taietoare de polistiren, langa care sunt atasate unele accesorii de lucru si cateva materiale indispensabile.
Gandindu-ma ca inmanarea aparatelor este un bun prilej de a actualiza subiectul si a repune in discutie utilizarea polistirenului extrudat pentru studiul volumetric de arhitectura, am considerat ca o intalnire cu destinatarii instrumentelor mentionate si cu alti interesati, este binevenita.
– arh.Mircea Stănculescu