Comunicat de presă din data de 16.08.2024

16 august 2024

Referitor la apariția în spațiul public a unei liste de solicitări și cereri a studenților UAUIM, conducerea Universității face următoarele precizări:

1. UAUIM are datoria de a asigura o educație de calitate, desfășurată într-un mediu sigur și sănătos, unde valorile care definesc activitatea tuturor membrilor comunității (studenți, cadre didactice, personal angajat) să se poată manifesta fără îngrădire. „Vocația, dedicarea, profesionalismul, libertatea de gândire și exprimare, integritatea, echitatea, responsabilitatea socială, atașamentul față de elementele definitorii ale identității universității și culturii sale organizaționale” sunt valorile consfințite de Carta Universitară a UAUIM.

2. Dialogul permanent cu studenții este o componentă esențială a asigurării unui învățământ la cele mai înalte standarde academice. În acest sens, în luna mai a anului curent, reprezentanți ai studenților UAUIM au creat un spațiu digital unde toți studenții UAUIM pot posta cereri și formula propuneri, pe platforma docs.google.com. Marea majoritate a cererilor apărute zilele trecute în spațiul public existau deja în spațiul digital creat. După încheierea vacanței universitare, începând cu luna septembrie, studenții vor fi invitați să participe la discutarea propunerilor și cererilor într-un cadru instituțional transparent și democratic, în vederea creșterii continue a calității actului didactic și calității vieții studenților, prin raportarea permanentă la noile exigente naționale și internaționale.

3. UAUIM va asigura în permanență un proces educațional centrat pe student, într-un mod care să-i ofere studentului posibilități de dezvoltare personală, integrare în societate, capacitatea de a fi angajat și mobilitate pe piața muncii. Vom continua și în viitor genul acesta de consultări, pe platforma electronică a UAUIM, cu păstrarea anonimatului studenților care contribuie cu propuneri și solicitări.

București,
16.08.2024