Proces verbal de selectie Catania.pdf
Înscrierile se prelungesc până vineri, 10 ianuarie 2025 (ora 12:00)
Desfășurare: online (4h/zi in zilele 03.02.2025 – 07.02.2025) / Catania, 10.02.2025 – 14.02.2025 / online (25h de lucru în echipe în intervalul 03.02.2025 – 07.02.2025) / Prezentare: 25.02.2025
Data limită de trimitere a aplicațiilor: 10 ianuarie 2025 (ora 12:00)
Link Google Forms pentru dosarul de candidatură: https://forms.gle/36Ac3mAx5AzTkTSs9
Apelul se adresează cu precădere studenților din anul IV (an universitar 2024-2025). Sunt acceptate și candidaturi din partea studenților de an V și VI, locurile fiind ocupate în funcție de studenții înscriși și de locurile disponibile. Participarea echipei UAUIM (2 cadre didactice, 7 studenți) se realizează în cadrul unei mobilități Erasmus de scurtă durată. Selecția studenților se realizează conform regulamentului UAUIM.
Despre program și workshop
UAUIM este partener într-un Program Intensiv Mixt, alături de: Università degli studi di Catania (coordonatorul și organizatorul programului), Universidad Politécnica de Madrid (Spania), Brandenburg University of Technology Cottbus – Senftenberg (Germania).
Programul intensiv din 2025 este organizat în Catania, Italia. Studenții selectați vor participa în ateliere mixte. programul propus având ca scop proiectarea modulelor arhitecturale cu soluții de construcție inovatoare, sustenabile, ușoare, utile pentru dotarea zonelor naturale cu unități mici de servicii sau pentru rezidență temporară. De altfel, posibilitatea de a crea componente prefabricate, care să fie asamblate pe șantier cu tehnologii uscate, reduce impactul asupra șantierului în faza de construcție, în timp ce utilizarea materialelor durabile reduce impactul asupra mediului în faza de dezafectare.
Participanții vor fi, de asemenea, încurajați să adopte metode și instrumente de proiectare digitală, prototipare rapidă – prin adiție și substracție – și optimizarea digitală.
Programul intensiv mixt se desfășoară în 3 etape. Participarea studenților selectați este obligatorie pentru toate etapele, după cum urmează:
Etapa 1: online – 20 de ore (câte 4 ore în zilele cuprinse în intervalul 03.02.2025 – 07.02.2025)
În prima parte on-line vor fi susținute cinci cursuri (4 ore pe zi cu o durată totală de 20 de ore). În acest sens, profesorii din diferitele universități care participă la BIP vor prezenta diferite exemple de proiectare a unităților arhitecturale ușoare și sustenabile, utilizarea software-ului parametric, prototipare rapidă.
Etapa 2: workshop cu prezența fizică 10.02.2025 – 14.02.2025 (Catania)
În cadrul întâlnirilor fizice, se vor efectua vizite tehnice la laboratorul de prototipare rapidă ETA Lab, la două prototipuri de unități arhitecturale ușoare și sustenabile și la zonele identificate ca studii de caz. Această fază va cuprinde 30 de ore de muncă (6 ore pe zi) de luni până vineri (10.02.2025 – 14.02.2025). În această perioadă activitățile se vor desfășura parțial în cadrul Departamentului de Construcții și Arhitectură, parțial în locurile unde se află prototipurile studiate și parțial în zonele de studiu de caz.
Etapa 3: online – grupuri de câte 4 studenți care vor comunica online între ei pentru pregătirea design-ului final (timp estimat pentru această etapă: 25 ore)
În cea de-a doua parte on-line studenții, împărțiți în grupuri de 4 persoane, se vor contacta între ei online pentru a dezvolta o lucrare în care vor aplica cunoștințele dobândite, conduși de personalul didactic (timp estimat pentru această parte 25 de ore).
Această lucrare va fi evaluată de către profesori pentru a avea o notă finală pentru studenții participanți.
Prezentare finală: online – 25.02.2025
Limba în care se desfășoară workshopul: engleză
Finanțarea se face din proiectul tip KA131 al programului Erasmus+ (baremul este de 79€/zi cheltuieli de subzistență, nu se acordă cheltuieli pentru transport).
Studenții trebuie să ia la cunoștință că finanțarea din programul Erasmus+ nu acoperă integral cheltuielile de participare.
Studenții care au beneficiat deja de granturi Erasmus+ trebuie să aibă în vedere că numărul maxim de zile admise pentru finanțare per ciclu de studii pentru orice tip de program Erasmus+ este 12 (365 zile). În aplicația de participare la Programul Intensiv Mixt, studenții vor specifica exact de câte zile de grant au beneficiat anterior din orice program tip Erasmus+.
Dosarul
Dosarul de selecție va conține următoarele documente:
- CV;
- Portofoliu cu minimum 2 proiecte din timpul studiilor (fișiere de max 5MB);
- Scrisoare de intenție (300 cuvinte);
- Atestatul de limbă străină / certificatul de competențe lingvistice / situația școlară la disciplinele de limbă străină studiate în universitate;
- Media generală pe anul 2023-2024 (extras din Academica);
Calendar și procedură de selecție
Lansare: 06 decembrie 2024
Predarea online a aplicațiilor: 10 ianuarie 2025 (ora 12:00)
Selecția finală se va realiza pe baza dosarului și a unui interviu. Dosarul va fi transmis prin Google Forms la adresa: https://forms.gle/yWKBFN9uHSjHD21j9
Dosarele care nu respectă cerințele de mai sus (inclusiv dimensiunea fișierelor) nu vor fi luate în considerare.
Rezultatul preselecției va fi postat pe pagina Erasmus+ a site-ului UAUIM. Studenții care au fost selectați în prima etapă vor fi anunțați pe adresa de email pe care au completat-o în dosarul de aplicație despre detaliile interviului.
Comisia de selecție
- conf. dr. arh. Marius VOICA — coordonator Program Intensiv Mixt
- asist. dr. arh. Maria TÎLVESCU-NICULA — îndrumător Program Intensiv Mixt
- dr. arh. Maria-Cristina CLENCIU
Atenție! Workshop-ul are loc în timpul anului universitar. Este responsabilitatea fiecărui student să își organizeze activitatea și să se coordoneze cu profesorii în vederea evitării de a pune în pericol parcursul universitar propriu.
Trimiterea aplicației reprezintă acordul asupra condițiilor prezentate mai sus și angajarea de aliniere la regulamentele și codul de conduită ale UAUIM, regulile universității și ale țării-gazdă.
Finanțat de
Uniunea Europeană