Proiectul de cercetare SIPA constă în documentarea tehnologiilor inteligente utilizate în domeniul arhitecturii la nivel internațional. De asemenea ne dorim diseminarea informațiilor în mediul academic și stabilirea unor direcții de cercetare pentru un proiect viitor.
Domeniul vizat: F. Cercetare strategică și dezvoltarea cercetării pe pilonul Realitate virtuală, inteligență artificială, digitalizare și fabricație digitală, tehnologii noi.
Perioada de implementare: 23.09.2024 – 29.11.2024
Grup țintă: Atragerea studenților din UAUIM către activitatea de cercetare, deprinderea acestora de a lucra în echipă, de a realiza prezentări în programe specifice și, în final de a comunica în mod coerent rezultatele cercetării.
Echipa SIPA
- Director de proiect
- Lect. dr. arh. Valerica Potenchi
- Echipa de implementare
- Conf. dr. arh. Sorana Vlachou
- Lect. dr. arh. Ioana Avram
- Lect. dr. arh. Mihaela Lăcraru
- Lect. dr. arh. Răzvan Lăcraru
- Asist. dr. arh Claudiu Tudoran
- Asist. dr. arh. Pietro Dorissa
- Voluntar
- drd. des. Alexandru Cristea
Obiective
O1. Documentarea și indentificarea sistemelor tehnice inteligente folosite în domeniul arhitecturii. Realizarea unei baze de date, cărți și platforme online, care abordează acest subiect.
O2. Clasificarea și gruparea tehnologiilor inteligente în funcție de modul de utilizate în domeniul arhitecturii.
O3. Prezentarea tehnologiilor inteligente documentate, cu precizarea avantajelor și dezavantajelor atât în momentul implementării cât și în timpul utilizării.
O4. Realizarea unui volum cu articole în care vom descrie sistemele cercetate și concluziile pe care le vom contura în urma discuțiilor ce vor avea loc pe parcursul studiului.
O5. Indentificarea direcțiilor de cercetare viitoare.
Ateliere programate
1 noiembrie 2024 ora 13:30, sala A2, dl. Eduard Amuza de la Zumtobel Lighting – Iluminat inteligent
15 noiembrie 2024 ora 13:30, sala A2, dl. Andrei Bejan de la Veolia România – Eficiență energetică și energii alternative
22 noiembrie 2024 ora 13:30, laborator computere et. 4 , dl. Andrei Lucian de la Universal Robots – Automatizări, braț robotic