Ascunse în București - Clădiri de patrimoniu proiectate de arhitecte

15 octombrie 2024

Ascunse in Bucuresti - comunicat de presa.pdf

Arhitectura, asemenea altor domenii în care femeile au întâmpinat obstacole, rămâne datoare cu (re)cunoașterea adecvată a contribuțiilor arhitectelor.

Prin workshop-urile participative de serigrafie manuală, transformăm arta contemporană într-un instrument educativ și vă invităm să „re-filtrăm” împreună contribuția arhitectelor în discursul public.

Ne vom inspira din creațiile arhitectelor Cleopatra Alifanti, Henrietta Delavrancea, Ioana Grigorescu, Maria Porumbescu Vaida și Virginia Andreescu Haret, explorând modul în care munca lor a influențat istoria arhitecturii.

Calendar

23.10.2024: 15:30 Galeria Centrului Expozițional Documentar - Curtea UAUIM

24.10.2024: 15:30 Universitatea Națională de Arte - București

25.10.2024: 15:30 Universitatea Națională de Arte - București

Atelierele sunt găzduite de artiștii Raisa Parpală și Dan Michiu de la Atelier Codobatura, atelier de serigrafie format în București la începutul lui 2022. Componența grupului este fluidă iar modul său de operare este ordonat în jurul ideii de colaborare și experiment. Codobatura lucrează cu imagini proprii dar conlucrează cu alte entități cu interese comune.

Înscrierile se fac în baza formularului: https://forms.gle/nxit8PGfmvQmT5o97

Participarea la workshop-uri este gratuită, însă locurile sunt limitate.

Ascunse în București este organizat de Asociația ARCHÉ - organizație care desfășoară activități de cercetare, conservare și promovare a patrimoniului cultural, membră a Europa Nostra din anul 2017.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului sau ARCUB.

Parteneri: Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Centrul Expozițional Documentar - Muzeul Școlii de Arhitectură, Institutul Național al Patrimoniului, Asociația Peisagiștilor din România, Ordinul Arhitecților din România, Castel Pe Roți, UNArte – Facultatea de Arte Decorative și Design (FADD).

Toate evenimentele din cadrul proiectului sunt accesibile la: https://linknbio.com/arche