Concurs studențesc - pavilion de lemn „Timber Craft - Provocarea Holver”

Termen limită înscriere: 11 noiembrie 2024

Publicat 23 octombrie 2024, actualizat 18 noiembrie 2024
18 noiembrie 2024

Rezultatele Concursului „Timber Craft - Provocarea Holver” (etapa 1 - conceptualizare și design) și Invitație la Festivitatea de Premiere 

Raportul juriului Timber Craft - Provocarea Holver 2024-2025 etapa 1.pdf

Suntem încântați să anunțăm rezultatele primei etape din cadrul concursului Timber Craft - Provocarea Holver”! După o evaluare atentă a tuturor proiectelor înscrise, juriul a selectat cinci finaliști care au reușit să se remarce prin originalitate:

Proiect: IN BETWEEN
Autori: Barangă Francesca-Ștefania (FA, an 5), Budașcă Florentina-Maria-Alexandra (FA, an 5), Drăghici Cristina-Elena (FA, an 5)

Proiect: 1 x 2
Autori: Bîrligea Andrei (FA, an 3), Munteanu David (FA, an 3)

Proiect: MODUL
Autori: Mocanu Iulia Camelia (FA, an 4), Petrache Alexandru George (FA, an 4), Petrișor Florentina Luiza (FA, an 4), Radu Gabriel (FA, an 4), Rențea Delia Andreea (FA, an 4)

Proiect: NIDUS PAVILION
Autori: Mărgineanu Diana Nicoleta (FA, an 2), Pavel Roxana-Maria (FA, an 2), Safta Daria Ana-Maria (FA, an 2) 

Proiect: RIBBED REFUGE
Autori: Enache Alexandra Simona (FA, an 2), Ionica Ana Elissa (FA, an 2), Ispas Raluca Sânziana (FA, an 2), Șerban Ioana (FA, an 2), Ticușan Maximilian Eduard (FA, an 2)

Pentru detalii suplimentare despre procesul de evaluare și criteriile luate în considerare, vă invităm să consultați Raportul oficial al juriului, disponibil aici: [insert pdf]

Vă invităm să celebrați alături de noi! Festivitatea de premiere va avea loc joi, 21.11, ora 15.30, în holul central de la etajul 4, Corp Vechi.

În cadrul evenimentului, veți putea vizita și expoziția proiectelor înscrise în concurs, o oportunitate de a descoperi ideile creative și soluțiile tehnice care au stat la baza fiecărei lucrări.

Fie că sunteți participanți, colegi, profesori sau pur și simplu pasionați de design și inovație, vă așteptăm să ne fiți alături pentru a celebra talentul studenților noștri!

Felicitări tuturor participanților și mult succes finaliștilor!

28 octombrie 2024

Descriere succintă

Concursul își propune să stimuleze creativitatea studenților UAUIM în proiectarea și construirea unui pavilion de dimensiuni reduse (cu o amprentă în plan de cca. 20-30 mp, înălțime de max. 3 m), utilizând diverse tehnici de proiectare și materiale furnizate de HOLVER. Proiectul se adresează studenților din anii 2 - 6 de studiu, din cadrul tuturor facultăților UAUIM. Participanții sunt încurajați să creeze un concept pentru un pavilion inovativ din lemn, destinat amplasării în spațiile interioare și/sau exterioare ale UAUIM.

Pentru a asigura o bună colaborare și eficiență în realizarea proiectului, se va lucra în echipe de 3 - 5 studenți.

Proiectul desemnat câștigător va fi implementat în luna februarie 2025. Studenții din echipa câștigătoare vor fi sprijiniți în procesul de construcție al pavilionului de o echipă formată din cadre didactice și studenți de la Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB).

Concursul cuprinde 2 faze de lucru - proiectare și execuție. Pavilionul va fi proiectat în perioada octombrie - decembrie 2024, iar execuția proiectului câștigător va avea loc în februarie 2025, folosind materialele furnizate de HOLVER. Studenții vor ține cont de limitările tehnologice impuse de furnizori, precum și de restricțiile logistice, utilizând elemente de lemn cu o lungime maximă de 6 metri, în acord cu specificațiile din catalogul de produse pus la dispoziție de HOLVER.

Tema integrală: Tema de concurs Holver.pdf

Concursul este organizat in cadrul proiectului de cercetare FFCSU Digital Timber Craft - UAUIM 2024.

Înscrieri

Înscrierea participanților se va face prin completarea chestionarului disponibil la următorul link, până la data de 11 noiembrie 2024:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScThougrnFKsVNxqZbyv7kxOsdiHMA_RQrhv9iPQn6hsXsbfA/viewform?usp=sf_link

Invitație la seria de prezentări: „Digital. Bionic. Parametric - Metode de lucru”

Vă invităm la o serie de prezentări grupate sub titlul „Digital. Bionic. Parametric - Metode de lucru”, care aduc în prim-plan tehnici și concepte inovatoare, menite să vă inspire și să vă sprijine în dezvoltarea soluțiilor voastre pentru Concursul Timber Craft.

Evenimentul va avea loc luni, 11 noiembrie 2024, de la ora 17:30, în Atelierul Experimental „Mac Popescu”.

Agenda prezentărilor:

Vă așteptăm să vă alăturați pentru a descoperi cum tehnologia digitală și designul parametric vă pot susține în abordarea proiectelor pentru concursul Timber Craft!

Informații și resurse utile

Pentru a vă sprijini în pregătirea proiectelor pentru concurs, am creat un fișier Google Drive unde veți găsi resurse utile, inclusiv prezentări, template-uri pentru planșe, precum și alte informații necesare dezvoltării și predării proiectelor de concurs.

Puteți accesa toate materialele la adresa: https://drive.google.com/drive/folders/1GGqZV9R2ZQW-8MwDONKfgRuSN1nC9sYg?usp=sharing

Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de resursele puse la dispoziție, nu ezitați să ne contactați pe adresa de email: trifa_raluca@yahoo.com

Vă dorim mult succes în dezvoltarea soluțiilor voastre și vă încurajăm să folosiți aceste resurse pentru a maximiza calitatea proiectelor!

Date importante

Vineri, 25 octombrie 2024 - ora 15.30, sala T2: Lansare concurs, prezentare și înscrieri

Luni, 11 noiembrie 2024: Termen limită pentru înscrieri

Vineri, 15 noiembrie: Predare proiecte - concept / etapa 1

Luni, 18 noiembrie: Anunțarea rezultatelor parțiale, selectarea celor 5 echipe finaliste

Vineri, 13 decembrie: Predare proiecte execuție / etapa 2

Luni, 16 decembrie: Anunțarea rezultatelor finale

Ianuarie 2025: Planificarea și pregătirea pentru construcție / etapa 3

Februarie 2025: Construcția pavilionului / etapa 4

Premii

Pentru fiecare dintre cele două etape aferente fazei de proiectare (Conceptualizare și design, Proiectare și detaliere) au fost prevăzute premii, astfel:

Etapa 1. Conceptualizare și design: fiecare membru al celor 5 echipe finaliste va primi o diplomă și un gift bag care va include materiale promoționale, cataloage, broșuri, precum și un trofeu/ medalie.

Etapa 2. Proiectare și detaliere: în urma întocmirii ierarhiei finale, primele 3 echipe vor fi premiate. Se vor acorda premii constând în cărți de arhitectură, în valoare totală de 1500 de euro. Fiecare membru din cadrul celor 3 echipe va primi o carte, o diplomă și un trofeu/ medalie.

Proiectul desemnat câștigător va fi realizat în cursul lunii februarie 2025.

Echipa de organizare