Expoziția aduce în prim plan exercițiul studenților UAUIM cu titlul Locurile orașului - Centrul de Arhitectură București. Contextul propus studiului este marcat de coexistența și vizibilitatea simultană a mai multor principii și reguli de ordonare a spațiului și vieții urbane, punând accentul pe explorarea istoriei, semnificațiilor și culturii publice a orașului. Astfel este definit un program arhitectural cu un puternic caracter social și cultural, ce poate funcționa atât la scara cartierului și a centrului istoric, cât și ca un reper pentru oraș.
„Centrul de arhitectură” este un program de proiectare al cărui prim obiectiv este prezervarea și expunerea obiectelor și informațiilor istorice, dar și a creațiilor și fenomenelor contemporane. Este un loc public în adevăratul sens al cuvântului, informal, incluziv, un loc al valorilor fundamentale dar și al ultimelor idei și tehnologii. Aici se găsesc expoziții permanente și temporare, se desfășoară conferințe, workshop-uri și spectacole, presupune o arhivă, expunere de cărți și filme, spații de întâlnire și socializare etc.
Amplasamentul proiectului se află în București, pe strada 11 iunie, între bulevardul Regina Maria și Parcul Carol, o stradă cu imobile valoroase și fragmente de patrimoniu industrial. În vecinătatea terenului se află o parte din fosta fabrică de ciorapi Apollo, lansând studenților provocarea integrării si reactivării acestui loc printr-o punere în ordine și o reînsuflețire a lui. Dincolo de valoarea expresiei arhitecturale, propunerile înglobează rezolvări ale spațiului public prevăzând scenarii sustenabile de integrare a fostei fabrici, activarea morfologică și prin noi activități a zonei, constituirea unor scenarii adaptabile, cu posibilitatea de evoluție în timp.
Echipa de îndrumare: conf.dr.arh. Andra Panait, asist.dr.arh. Cristina Mândrescu, asist.dr.arh. Traian Colțan, drd.arh. Alina Stoica