UAUIMEvenimenteLansare de carte în cadrul proiectului ArtArh: Artiști la Arhitectură

Lansare de carte în cadrul proiectului ArtArh: Artiști la Arhitectură

Desfășurare: 5 decembrie 2024, ora 16:00, Centrul Expozițional-Documentar al UAUIM

2 decembrie 2024

Centrul Expozițional-Documentar al UAUIM București – Muzeul Școlii de Arhitectură (atestat documentar în Revista Arhitectura din 1916 ca Muzeul Școalei Superioare de Arhitectură) celebrează anul acesta 10 ani de la redeschiderea în noua formulă expozițională, vernisată în cadrul Bienalei de Arhitectură 2014. Pentru a marca acest moment de sărbătoare, vă invităm să ne fiți alături Joi, 5 Decembrie, la orele 16,00, în Galeria de pictură a Centrului, când vom lansa publicațiile proiectului ArtArh, volumele „Artiști la arhitectură” / Colecțiile Teodor Tufan și Stephan Eleutheriades. 

Proiectul „Artiști la Arhitectură: Cercetare documentară, scanare și digitalizare colecții de bunuri culturale relevante pentru componenta artistică a învățământului de arhitectură”, acronim ArtArh, finanțat prin UAUIM-FFCSU-2024-011 domeniul E. Cercetare strategică și dezvoltarea cercetării pe pilonul Patrimoniu cultural, material sau imaterial, finanțat din Fondul Cercetării Științifice Universitare UAUIM 2024, din bugetul Ministerului Eduației, continuă demersurile de promovare și diseminare a valorilor identitate din Școala de Arhitectură de-a lungul timpului, până în zilele noastre, început anii trecuți prin proiectele ScanDip130 (diplome și lucrări studențești), TradArh (tradiții didactice) și StufoArh (studiul formei la Arhitectură) ale CED UAUIM,

Anul acesta propunem punerea în valoare a resurselor documentare prezente în cadrul UAUIM prin conservarea și accesiblizarea unui fond artistic și documentar, relevant pentru cultura arhitecturală, prin digitizarea, conservarea preventivă și diseminarea unor lucrări de artă plastică (desene de arhitectură – arh. Ion Mincu, planuri pe calc – arh. Victor Stephănescu, pictură – arh. Stephan Eleutheriades și arh. Teodor Tufan) din cadrul Centrului Expozițional Documentar al UAUIM relevante pentru caracterul lor memorialistic și identitar, dar și pentru evoluția învățământului artistic de arhitectură.

Vă așteptăm cu drag!