#01 Andreea ROMAN - Strategii hibride în densificarea centrului orașului Zaandam
În cadrul primului episod de podcast din seria #uauimdiplomaresearch ce se desfășoară în cadrul proiectului Scholar Architect, Andreea va vorbi despre proiectul ei de diplomă intitulat „Strategii hibride în densificarea centrului orașului Zaandam” și despre cercetarea ce a contribuit la fundamentarea soluției. Parte din concluziile cercetării s-au materializat în lucrarea de disertație intitulată „Elemente identitare în structurarea noului centru; strategii hibride în orașul Zaandam”.
Andreea Roman este studentă doctorandă în anul II la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Interesele ei de cercetare vizează modul în care imaginea mediului construit este expresia valorilor ecologice, sociale și economice, prin formă, tipar și textură, în teoria și practica arhitecturală.
Evenimentul poate fi urmărit live, prin canalul de YouTube al proiectului - https://youtube.com/live/JP1h5vxtyQc sau prin pagina de Facebook - https://fb.me/e/2rFEqykda
#02 Iuliana DAMIR – Promenada La Ziduri | Un muzeu ca un teatru și un teatru ca un muzeu
Miercuri 27 noiembrie 2024, de la ora 11:30, puteti urmari podcastul live, prin canalul de Youtube al proiectului - https://www.youtube.com/live/v0dXhmlHAOA sau prin pagina de Facebook - https://fb.me/e/9b1EDuDlY
În cadrul celui de-al doilea podcast din seria #uauimdiplomaresearch Iuliana va vorbi despre memorie, percepție și identitate în arhitectură drept concepte ce i-au ghidat procesul de cercetare întreprins pentru dezvoltarea proiectului de diplomă „Promenada La Ziduri | Un muzeu ca un teatru și un teatru ca un muzeu”.
luliana Damir este arhitect, artist și storyteller. Ea imbină arta cu arhitectura, creând proiecte sculpturale din materiale diverse. Munca ei este conceptuală și orientată către detalii. A dobandit experiență în design, publicații, curatoriat, expoziții și acum conduce propriul său birou de arhitectură. Iuliana combină culturile estice și vestice europene, integrând psihologia, sociologia și istoria în proiectele sale pentru o arhitectură de înaltă calitate.
#03 Patricia STAN – Centru educativ de arte și design
Miercuri 27 noiembrie 2024, de la ora 14:30, puteti urmari podcastul live, prin canalul de Youtube al proiectului - https://www.youtube.com/live/wKt0ZSS9DQQ sau prin pagina de Facebook - https://fb.me/e/2r4zFDB0M
În vederea dezvoltării proiectului de diplomă, intitulat „Centru educativ de arte și design”, Patricia a studiat potențialul creativ al spațiilor urbane interstițiale și va povesti despre cercetarea sa și rezultatele cercetării în cel de-al treilea episod de podcast din seria #uauimdiplomaresearch.
Proaspăt absolventă a Facultății de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, Patricia Stan este preocupată de complexitatea țesutului urban și de diversele moduri în care o intervenție arhitecturală nouă se poate raporta la calitățile unui context spațial existent. De asemenea, o pasionează imaginea de arhitectură, fiind interesată de forța vizuală a diferitelor medii de reprezentare si comunicare a unui concept arhitectural.
#04 Alexandra MÜLLER – Arts and Science Park
Miercuri 27 noiembrie 2024, de la ora 16:30, puteti urmari podcastul live, prin canalul de Youtube al proiectului - https://www.youtube.com/live/lNnBOlGReTE sau prin pagina de Facebook - https://fb.me/e/4H22wVkmB
Alexandra Müller ne va vorbi despre cum se reflectă cercetarea din lucrarea de disertație „Uncomfortable Heritage: Adaptive Reuse Strategies for Industrial Building Reconversions” în proiectul de diplomă ce a constat în proiectarea unui parc al artelor și științei în episodul al patrulea din seria de podcast-uri #uauimdiplomaresearch.
Alexandra este o arhitectă dedicată, cu un master la UAUIM și experiență în București și Bruxelles. Este pasionată de acupunctura urbană, spațiul public și proiectele de reconversie. În 2023, a câștigat locul 1 pentru arhitectură la EERI SDC, în San Francisco, și a primit o bursă Erasmus. Proiectul ei de diplomă a fost expus la mai multe festivaluri de arhitectură din România, iar disertația a fost nominalizată pentru RIBA Dissertation Medal. În prezent, Alexandra este doctorandă în cadrul SDA UAUIM și explorează tema spațiului public și a designului „human-centered”. În paralel, își extinde orizonturile în cercetare, în calitate de asistent universitar la UAUIM, oferind îndrumare studenților de anul cinci în cadrul atelierului.