„Exopterikon. Cunoaștere – aripi extinse”
Al treilea eveniment din seria sesiunilor de formare desfășurate în cadrul proiectului OPeRA.
OPeRA – Organizare, Performanță și Resurse în cercetarea de Arhitectură – este un proiect FFCSU 2024 care propune organizarea unor sesiuni de formare în domeniul sistemelor de cercetare și management al cunoașterii, al tehnicilor de investigare și organizare a cunoștințelor folosind mijloace tradiționale sau asistate de noi tehnologii și metode cum sunt sistemele din categoria PKM (Personal Knowledge Management).
Această nouă sesiune propune abordarea modelelor de investigare și creație științifică asistate digital, inclusiv de inteligența artificială.
Evenimentul se adresează studenților, doctoranzilor și cadrelor didactice din domeniile arhitecturii, urbanismului, peisagisticii, arhitecturii de interior și, de asemenea, tuturor celor interesați de tematica propusă.
Programul evenimentului de luni, 11 noiembrie 2024
17:30-19:00 Introducere în utilizarea sistemelor de asistență bazate pe AI în mediul academic (webinar care include aplicații practice), Mădălina Cocea, https://www.comunicarestiintifica.ro
19:00-20:30 Investigarea noilor sisteme digitale de management al cunoașterii (webinar care include aplicații practice), lect. dr. arh. Adrian Vidrașcu
Informații suplimentare pe site-ul proiectului, opera-phd.org și pe pagina evenimentului.
Contact: research@opera-phd.org
- Exopterikon. Cunoaștere – aripi extinse
- Sesiune de formare OPeRA: „AI în cercetare”
- Relaționalitate în raționalitate
- Comori ascunse – căutare
- Orizont și manifestare