Grupul de cercetare NeuroArhiLab din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu” București vă invită la workshop-ul intitulat “NEUROARHITECTURA de la teorie la instrumente de lucru”.
Evenimentul va avea loc joi, 28 noiembrie 2024, la ora 18, în Sala Frescelor, UAUIM.
Cei 11 invitați ai workshop-ului sunt arhitecți cu practici profesionale interesate de tehnologiile secolului XXI, specialiști care provin din universități de arhitectură și urbanism, arte teatrale și cinematografie, medicină și farmacie sau aparțin facultăților de matematică și informatică și biofizică a universității București. Aceasta alcătuire explică de ce workshop-ul aduce perspective multiple asupra neuroarhitecturii urmărind o așezare în temă multidisciplinară.
Lansarea structurii de cercetare aplicată a relației dintre neuroștiințe, arhitectură și urbanism a avut loc în luna octombrie 2024.
Domeniul Neuroarhitecturii își propune înțelegerea modului în care mediul construit influențează funcționarea creierului uman, implicit starea psiho-emoțională și comportamentul. Misiunea NeuroArhiLab este a constitui o cercetare aplicată (Applied R+D) care să îmbogățească procesul proiectării de arhitectură prin acces la tehnologii noi și instrumente care să sprijine proiectarea prin facilitarea unei mai bune înțelegere a creierului uman în raport.