Echipa proiectului UAUIM-FFCSU-2021-020 – INSTRULAB MINCU organizează o sesiune de instruire dedicată studentilor care doresc să dezvolte competențele necesare realizării de vizualizări pentru realitatea augmentată.
Descriere
In cadrul acestui workshop vom parcurge alături de participanți pașii necesari pentru a realiza un proiect de vizualizare în realitatea augmentată (AR). Activitatea este adresată studenților UAUIM. Vom lucra sub motorul grafic Unity și vom avea ca temă de studiu încărcarea unui model virtual într-o miniaplicație pentru telefonul mobil, accesibilă atât de sine stătător cât și prin intermediul ochelarilor de AR disponibili în Atelierul Experimental “Mac Popescu”. Scopul principal al workshopului este acela de a forma cursanți capabili să își expună proiectul în AR, cu aplicație în domeniul realizării structurilor fizice cu control augmentat.
Tutori
- Cip Făcăeru, asist.drd., UNATC
- în colaborare cu Augmented Space Agency
Locuri diponibile: 10 studenti
Program
Ziua 1 (12:00-16:00)
- Introducere tutori și participanți 10min
- Soluții tehnologice AR/MR pentru Archviz x AR 60min
- Pauză 10min
- Unity 3D universal development engine 30min
- Pregătirea modelului 3D și integrarea în Unity 3D engine 60min
- Concluzii /Q&A 20min
- Sesiune prototipare 60min+
Ziua 2 (12:00-16:00)
- Realitatea augmentată în Unity 3D 30min
- Realizarea scenei de realitate augmentată în Unity 3D 60min
- Pauză 10min
- Compilarea unei aplicații mobile AR 30min
- Compilarea unei aplicații AR Aryzon 30min
- Concluzii / Q&A 20min
- Sesiune prototipare 60min+
Desfășurare
Workshopul se va desfășura în zilele 27 și 28 noiembrie 2021, în intervalul orar 12:00 – 16:00, în Atelierul Experimental MAC din cadrul UAUIM.
Inscrieri
Pentru înscrieri vă rugăm să accesați această pagină:
https://ateliermacpopescu.wixsite.com/uauim/events/ar-uauim
*Participanții sunt rugați să propună modele arhitecturale virtuale pentru a fi implementate în proiectele individuale de vizualizare AR. Indiferent de format sau de programul CAD sau modelare 3D utilizat, vom identifica împreună etapele necesare de optimizare și pregătire a modelului pentru acest tip de vizualizare.