Fișa disciplinei
FI-D PID-177 Cercetare in arhitectura.pdf
- Departament:
- Proiectare de interior și design
- Titular:
- conf.dr.arh. Oana Diaconescu
- Obiective:
- • Implicarea studenților în acțiuni profesionale legate de cercetarea în domeniul arhitecturii, în specializările Arhitectură de Interior și Design de produs, precum și în domenii conexe precum și în acțiuni concrete care țin de practica în profesie.
• Creșterea vizibilității Facultății de Arhitectură de Interior a UAUIM prin participarea studenților acesteia la concursuri, workshopuri, sesiuni de comunicări științifice, conferințe, acțiuni de promovare instituțională etc., organizate în cadrul UAUIM sau a altor instituții de învățământ, organizații sau asociații profesionale.
- Conținut:
- • Sunt eligibile activitățile organizate de către și în cadrul UAUIM sau de către cadrele didactice ale UAUIM.
• În scopul încurajării participării și reprezentării instituționale în activități, evenimente și acțiuni cu specific profesional, sunt considerate eligibile și activitățile organizate de alte foruri și instituții, care sunt compatibile cu strategia de dezvoltare și creștere a vizibilității Facultății de Arhitectură de Interior.
• În scopul sprijinirii dezvoltării profesionale continue a studenților, sunt totodată eligibile activități dovedite.
• Lista activităților eligibile este prezentată în Anexa care face parte integrantă din prezentul Regulament. Lista activităților eligibile poate fi completată, după caz, prin anexe la prezentul regulament.
- Metoda de predare:
- • Promovarea disciplinei implică obținerea numărului de credite cuprinse în planul de învățământ al programului de studiu. Astfel, studenții trebuie să participe la activități organizate în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) de către Facultatea de Arhitectură de interior sau a parteneriatelor în care instituția este implicată, respectiv activități care sunt recunoscute de către FAI ca fiind relevante pentru formarea profesională a studenților.
• Activitățile trebuie să se deruleze în corelare cu anul academic în curs, respectiv intervalul cuprins între finalul sesiunii iunie-iulie a anului anterior și sesiunea iunie-iulie a anului în curs, până la momentul evaluării.
- Mod de evaluare:
- • Evaluarea și acordarea creditelor se face de către o comisie formată din trei cadre didactice ale FAI, inclusiv titularul disciplinei, pe baza evidenței participării studenților.
• Pentru activitățile eligibile prezentate în Anexa la Regulament, în vederea evaluării și acordării creditelor, este necesară prezentarea de către student sub forma unui interviu, în sesiunea de examene, a unui raport de activitate (sub forma unui dosar/portofoliu având format A4).
• Dosarul prezentat în cadrul examenului, trebuie să probeze atât participarea studentului cât și calitatea activității sale de cercetare, prin documente credibile și autentice (diplome, certificate de participare, declarații semnate de curatori, îndrumători, imagini/documente preluate de pe Internet cu indicarea datei, detaliilor evenimentului etc.) și va conține câte o descriere sumară pentru fiecare activitate desfășurată, cu precizarea beneficiilor profesionale obținute. Se va avea de asemenea în vedere ca numărul total de ore aferente activităților să coincidă cu echivalentul creditelor acordate disciplinei (25 ore x nr. credite ECST aferente).
• Predarea dosarului se va face în ziua interviului, conform programării din orarul sesiunii de examen.
• Nu se echivalează activități pentru care se acordă credite la alte discipline sau la activitățile practice din planul de învățământ.
• Nu se echivalează decât activități care au legătură cu specializările arhitectură, arhitectură de interior, design, conservarea și restaurarea patrimoniului.
- Bibliografie minimală:
- Nu este cazul