Deschiderea internațională promovată constant de UAUIM după 1990, aprecierile obținute din partea unor instituții și organizații prestigioase, au stimulat menținerea ofertei educative la un nivel înalt, în consonanță cu cele mai bune practici din spațiul european al învățământului superior de arhitectură.
UAUIM întreține relații de colaborare cu peste 80 de școli de arhitectură din Europa, Asia, America Latină și SUA. Programele TEMPUS și ulterior SOCRATES/ERASMUS au facilitat schimburi de studenți și cadre didactice cu peste 50 școli de arhitectură. In fiecare an un mare număr de studenți ai UAUIM beneficiază de mobilități internaționale de studiu și stagii de practică în birouri de proiectare din numeroase țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud.
UAUIM este membră a următoarelor asociații internaționale:
- Asociația Europeană a Școlilor de Arhitectură (AEEA)
- Asociația Școlilor de Urbanism din Europa (AESOP)
- Asociația Internațională pentru Schimburi de Practică Studențească (IAESTE)
- Asociația Europeană a Universităților (EUA)
- Asociația Europeană a Studenților din Arhitectura Peisageră (ELASA)
- Liga Europeană a Institutelor de Artă (ELIA)
- Rețeaua Europeană a Universităților pentru Implementarea Convenției Europene a Peisajului (UNISCAPE)
- AUF - Agenția Universitară a Francofoniei
- The European Council of Landscape Architecture Schools (ECLAS)
- Convenția Școlilor de Arhitectură și Urbanism din sudul Franței și Europa de Est
UAUIM are un rol foarte activ în cadrul Asociației Europene a Școlilor de Arhitectură (EAAE) și a Asociației Internaționale pentru Schimburi de Practică Studențească (IAESTE)
De asemenea, UAUIM colaborează cu Institutul European pentru Arhitectură și Urbanism în pregătirea postuniversitară a specialiștilor în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului. Oaspeți distinși din diverse părți ale lumii vizitează cu regularitate UAUIM ca profesori invitați sau membri în jurii. Arhitecți remarcabili – ca Mario Botta, Vittorio Gregotti, Françoise Choay, Richard Meyer, Alvaro Siza, Luigi Snozzi, Alexandros Tombazis etc – au ținut prelegeri la UAUIM. In fiecare an, proiectele de diplomă sunt evaluate de jurii internaționale ce includ practicanți ai profesiei și profesori din diverse țări și continente. Ministerul Culturii din Franța a recunoscut încă de la mijlocul anilor ’90 diploma de arhitect emisă de UAUIM.
ACORDURI BILATERALE
Lista universitatilor cu care UAUIM are acorduri academice bilaterale de cooperare (mobilitati de cadre didactice si studenti, evenimente comune, cercetare):
lista-acorduri-bilaterale.pdf