Mobilități mixte și de scurtă durată Erasmus+ (programul KA-131) – studenți, studenți doctoranzi și cadre didactice
În acord cu Ghidul programului Erasmus+ (2021-erasmusplus-programme-guide v2 ro.pdf) studenții și studenții doctoranzi pot realiza mobilități mixte.
Mobilitatea mixtă este o combinație între mobilitatea fizică și o componentă virtuală care facilitează schimbul de învățare și munca în echipă online prin colaborare. Componenta fizică a acestor mobilități poate să dureze între 5 și 30 de zile.
Aceste granturi se adresează cu precădere:
- mobilităților pentru studenți înscriși la programul de studii doctorale
și
- programelor în care un cadru didactic participă alături de un număr restrâns de studenți (4-5) la un program internațional intensiv (BIP)
Se va acorda prioritate programelor tip BIP (Blended Intensive Program) / workshopuri/ mobilități de scurtă durată care sunt deja incluse în acorduri încheiate cu partenerii internaționali.
Pentru realizarea unui astfel de acord, coordonatorii (cadre didactice) sunt rugați să contacteze Biroul Erasmus+ în vederea anticipării fondurilor cu minimum 1 an înainte de desfășurarea activităților propuse în vederea realizării parteneriatelor.
Criterii de eligibilitate pentru studenți:
- studenții înmatriculați la UAUIM, în orice an și la orice nivel de studiu (sau în funcție de programul de studiu căruia i se adresează BIP-ul în cauză)
- studenții care au mai beneficiat de mobilități de tip Erasmus+ pot beneficia de noi mobilități numai cu condiția ca durata totală a acestora să nu depășească 12 luni / ciclu de studii
Orice participare la Programe Intensive Mixte se va face in urma adresării unei cereri adresate Biroului Erasmus+. Aceste cereri se vor depune cu minimum 12 luni (ideal 15) înainte de începerea oricăror activități ale Programului Intensiv Mixt.
Formular cerere participare BIP.docx
Dosarul de selecție pentru studenți
Documente necesare:
- CV
- portofoliu cu minim 2 proiecte din timpul studiilor
- scrisoare de intenție (300 cuvinte)
- Atestatul de limbă străină / certificatul de competențe lingvistice / situația școlară la disciplinele de limbă străină studiate în universitate
- pentru studenții doctoranzi care participă la alte BIP-uri decât cele deja agreate de UAUIM: scrisoarea de invitație din partea universității sau instituției gazdă unde se va desfășura mobilitatea (se acceptă copie prin email)
Pentru programele de tip BIP în care UAUIM este partener, selecția studenților se va face luând în considerare:
- media generale a studentului/studentei (semestrele anterioare plecării in mobilitate)
- dosarul de selecție
Selecția se face pe baza unui interviu cu coordonatorii BIP-ului.
Baremele pentru granturile de mobilitate se actualizează anual, în funcție de apelul de proiecte al Erasmus + și vor fi postate pe site-ul UAUIM.
Pentru orice lămuriri suplimentare vă rugăm să vă adresați direct Biroului Erasmus+ (erasmus.uauim@gmail.com).
Finanțat de
Uniunea Europeană